Цените на петрола отново се повишиха в ранната търговия в

...
Цените на петрола отново се повишиха в ранната търговия в
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва в очакване на срещата на ОПЕК+

Цените на петрола още веднъж се покачиха в ранната търговия в понеделник на фона на очакванията за ваксина против COVID-19, само че облагите бяха лимитирани от карантинни ограничения в редица страни, написа Ройтерс.

Към 8:45 qasa българско време цената на сорта Брент се увеличи 0,31 $, или 0,69%, до 45,27 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,24 $, или 0,57%, до 42,66 $ за барел. И двата сорта нарастнаха с 5% през предходната седмица.

Нагласите бяха подкрепени и от очакванията, че Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници, измежду които Русия (т.нар група ОПЕК+), ще поддържа под надзор добива на суровината.

„ Позитивното въодушевление на пазара продължава да бъде водено от новините за напредъка в развиването на ваксина против ковид и упованията, че срещата на ОПЕК+ в края на този месец ще докара до удължение на периода на настоящето редуциране на добива с 3 до 6 месеца “, разяснява Стивън Инес от Axi.

Според настоящото съглашение настоящето евакуиране от пазара на 7,7 милиона барела дневно би трябвало да бъде понижено до 5,8 милиона барела от януари 2021 година.

Страните от групата на ОПЕК+ ще дискутират политиката си за производството на нефт на онлайн срещата си на 30 ноември и 1 декември. Очакванията са датата за понижаване на съкращението на добива да бъде изтеглена с най-малко 3 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР