Цените на петрола отново се повишиха, анулирайки всички усилия на

...
Цените на петрола отново се повишиха, анулирайки всички усилия на
Коментари Харесай

Нефтът унищожава усилията на Байдън

Цените на петрола още веднъж се покачиха, анулирайки всички старания на американския президент Джо Байдън. Колкото и да се опитваше да обърне възходящата наклонност, всички старания са напразни.

Цената за барел Brent се увеличи до над $114 предходния ден. В съпоставяне с най-ниските стойности на 11 април, растежът е към 17%.

Но напълно неотдавна, в самия завършек на март, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж тържествено разгласи война на високите цени на петрола и подреди рекордни продажби на черно злато от американските стратегически запаси. Но резултатът не продължи даже три седмици.

Веднага би трябвало да се означи, че в исторически проект продажбите на нефт от запасите водят до противоположния резултат. Всеки път цените първо падат надолу, след което след къс интервал от време възобновяват растежа си. Така беше и в края на предходната година - на 20 ноември Байдън разгласи взаимни продажби на нефт дружно със съдружниците, само че цените също паднаха единствено за няколко седмици.

Факт е, че инжекциите от запаси основават единствено локално нарастване на предлагането единствено в близко бъдеще. Това нормално води до понижаване на краткосрочните фючърси и увеличение на дълготрайните фючърси – т.е. има смяна във времевата конструкция на пазара, само че повече за това по-късно.

Сега за днешната обстановка.

Пазарът е обезпокоен от напълно разнообразни фактори, да вземем за пример глобите против Русия, както и понижаване на производството в Либия, където преди ден беше оповестено прекъсването на работата на най-голямото находище в страната. Освен това се обрисува изостряне на обстановката в Близкия изток като цяло, където Турция стартира военна интервенция в Северен Ирак, а Иран заплаши да нанесе удар по Израел.

Спекулантите старателно влагат всичко това в цените, а механически картината наподобява по-скоро в интерес на растежа.

Има и справедливи фактори. Например, съгласно известията последният пакет от наказания включва петролно ембарго върху съветския нефт. Лесно е да си представим какво може да значи това за пазара.

Е, тук има прочут напън от Съединени американски щати, които изискват Европа да се откаже и от съветския газ. Но не е допустимо да се направи това бързо. Въпреки това към този момент виждаме, че страните интензивно продават своя LNG на Европейски Съюз. Между другото, цените на втечнения газ от Съединени американски щати надвишиха 8 $ за първи път от 13 години, а главният мотор е търсенето от Европа.

И в този момент да се върнем към смяната във времевата конструкция на пазара на петролни фючърси.

Откакто Байдън разгласи рекордни продажби на нефт от запасите, всички фючърси до 2027 година са се повишили в цената.

С други думи, дейностите на Байдън освен не донесоха резултати, само че даже не дадоха и намек за превъзмогване на пиковите цени на бензиностанциите.

Но американският президент не спря дотук. Миналата седмица той разгласи ограничения за разширение на продажбите на биогорива, с цел да ограничи скока на цените на бензина. Проблемът тук е, че производството на етанол изяжда по-голямата част от реколтата от царевица. И поражда различен проблем – фючърсите за царевицата са поскъпнали до максимума за 10 години.

Разбира се, това не е единственият проблем. Основната причина за покачването на цените е обстановката в Украйна - в края на краищата страната доставя една пета от международната царевица и тази година производството й може да намалее с 50%.

Може да се каже, че проектът с етанола също се провали. И тази година има междинни избори в Съединени американски щати и в тази обстановка ще би трябвало да търсим отговорен. И освен в покачването на цените на бензина, само че и за внезапното повишаване на цените на храните. През март световните цени на храните скочиха с невероятните 12,64% по отношение на предходния месец, съвсем двойно по отношение на предходния рекорден месечен растеж.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР