Цените на петрола не намират единна посока в ранната търговия

...
Цените на петрола не намират единна посока в ранната търговия
Коментари Харесай

Петролът се насочва към четвърти пореден седмичен нръст

Цените на петрола не намират единна посока в ранната търговия в петък поради упованията, че Вашингтон скоро ще предприеме ограничения за изстудяване на цените, които не престават да са над прага от 80 $ за барел, написа Ройтерс. На пазара се отразяват и ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Китай, които натежават върху търсенето.

 Към 8:50 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,16 $, или 0,195, до 84,63 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,05 $, или 0,06%, до 82,07 $ за барел.

Китай, който е вторият по-големина консуматор на нефт в света, прекрати някои интернационалните полети и ускори напъните за преодоляване на вирусната зараза в Тиендзин. Много градове, в това число Пекин, приканиха хората да останат по домовете си по време на Лунната нова година, което може да охлади търсенето на гориво по време на пиковия сезон на пътуванията.

В четвъртък Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви, че е продало 18 милиона барела стратегически запаси от недопечен нефт на шест компании, в това число Exxon Mobil и поделение на рафинера Valero Energy Corp.

Въпреки всичко цените на Брента и WTI ще запишат четвърти следващ седмичен растеж, подкрепени от спада на запасите в Съединени американски щати и геополитическите безредици в Либия и Казахстан.

Някои вложители също по този начин са оптимисти, че въздействието на Омикрон върху международната стопанска система и търсенето на нефт ще бъде кратковременно.

Няколко банки предвиждат цените на петрола да доближат 100 $ за барел по-късно тази година, защото се чака търсенето да изпревари предлагането.

„ Краткосрочната вероятност към момента крие доста опасности, само че е висок оптимизмът, че тези опасности ще имат къс резултат “ “, сподели анализаторът на OANDA Едуард Моя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР