Цените на петрола леко се покачиха в понеделник в резултат

...
Цените на петрола леко се покачиха в понеделник в резултат
Коментари Харесай

Цената на петрола леко се покачи заради тавана на цените и отварянията в Китай

Цените на петрола леко се повишиха в понеделник вследствие на влизането в действие на, който Г-7 и Европейски Съюз одобриха. Постепенните отваряния на градове в Китай, което се случва след митингите в края на ноември против нулевата коронавирус политика, също имат въздействие върху котировките.

Фючърсите на сорта брент и на West Texas Intermediate се покачиха с към 2%. Роля за това изигра и решението на Организацията на страните - експортьорки на нефт, и нейните сътрудници (ОПЕК+) да се придържа към намаляването на производството. ОПЕК+ разгласи, че на срещата в неделя във Виена е било реализирано единодушие до края на годината да работи задържането на производството с 2 млн. барела дневно.

" Правилното решение [за ОПЕК] е производството да остане устойчиво, изключително в случай че не се знае какъв брой, в случай че въобще, съветското произвеждане ще спадне след през днешния ден ", сподели пред CNBC Амрита Сен, началник на проучванията в енергийната консултантска компания Energy Aspects.
Реклама
Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че таванът на цените в допълнение ще ограничи финансите на съветския президент Владимир Путин и ще " ограничи приходите, които той употребява, с цел да финансира своята брутална инвазия ", като в същото време ще избегне спиране на световните доставки.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обаче назова ограничаването " слаба позиция ", която не е задоволително " сериозна ", с цел да навреди на съветската стопанска система. Причината за недоволството му е фактът, че си през последните няколко месеца.

Днес в действие влиза и таванът на цените, който Г-7 и Европейски Съюз одобриха. Все още няма изясненост по отношение на това какъв ще бъде отговорът на Москва, като няколко представители на управляващите към този момент обявиха, че Русия няма да съблюдава възбраната. Това няма да е толкоз елементарно, тъй като таванът действително не разрешава на танкери, застрахователни компании и кредитни институции да работят с съветски нефт, който ще се продава над оптималното равнище от 60 $ за барел.

Вече се чуха и закани от страна на съветски политици, че страната ще спре да доставя нефт на страни, които съблюдават тавана на цените на Европейски Съюз. Това би имало съществено въздействие върху световния пазар, въпреки и специалисти да са на мнение, че това са единствено закани. " Няма да има никакво влияние [върху пазара], в случай че Москва не извърши опасността си и не каже " няма да изнасяме в количество X или каквато и да е причина, само че към този момент не считаме, че това ще се случи ", съобщи пред FT световният началник на проучванията на стоките в Citi Едуард Морс.
Реклама
Цените на петрола също бяха подкрепени от оптимизма от повторното отваряне на Китай, откакто Пекин разгласи, че облекчава рестриктивните мерки против Коронавирус. Пазарите се движеха заради оптимизма по отношение на отварянето на Китай и опасенията за щатския $, тъй като Фед може да понижи темпото, с което покачва лихвите, настояват анализатори.

Бизнесът и индустриалната активност във втората по величина стопанска система в света и максимален вносител на недопечен нефт бяха наранени тази година от строгите ограничения за нулева приемливост към разпространяването на ковид. Това е и повода Пекин за първи път от десетилетия публично да не реализира задачата си за растеж на Брутният вътрешен продукт тази година, като той се е нараснал с едвам 3.2% при упования за 5.5%.
Свързани публикации Таванът на цените на петрола може да промени пазара 4 декември 2022, 13:05 Италия поема краткотрайно ръководството на рафинерията на " Лукойл " в Сицилия 2 декември 2022, 11:41 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР