Цените на петрола достигнаха 9-месечен връх в ранната търговия в

...
Цените на петрола достигнаха 9-месечен връх в ранната търговия в
Коментари Харесай

Цените на петрола удариха 9-месечен връх

Цените на петрола доближиха 9-месечен връх в ранната търговия в четвъртък, откакто формалните държавни данни демонстрираха спад на петролните ресурси на Съединени американски щати през последната седмица, съобщи Ройтерс. Постигнатият прогрес по новия пакет от тласъци в Съединени американски щати и възстановяващото се търсене на нефт в Азия също поддържаха цените.

Към 9 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,53 $ или с 1,04%  до 51,61 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,53 $, или 1,11%,  до 48,35 $ за барел. Това са най-високите равнища на двата бенчмарка от месец март насам.

„ Всички вести бяха в интерес на повишаването на петрола. По-голям от предстоящото спад на американските ресурси, три водещи рафинериите в Индия работят на съвсем 100-процентов потенциал, Съединени американски щати работят по нови парични и фискални тласъци, което води до поевтиняване на $ и повишаване на множеството първични материали. “, разяснява Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA в Ню Йорк.

Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати регистрира спад на американските ресурси от недопечен нефт с 3,1 млн. барела в седмицата до 11 декември, до момента в който упованията на анализаторите бяха за намаляване с 1,9 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР