Цените на петрола демонстрират ръст в рамките на сутрешната търговия.

...
Цените на петрола демонстрират ръст в рамките на сутрешната търговия.
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават слабо

Цените на петрола показват растеж в границите на утринната търговия. Въпреки това фючърсите на Brent остават под равнището 72 $ за барел, а фючърсите за WTI са много под смисъла, регистрирано през последните две седмици.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures са на равнище от 71,82 $ за барел, което е с 0,13 $ или с 0,18 % над цената при затварянето на предходната сесия. При търговията във вторник договорите поевтиняха с 0,53 $ (0,73 %) – до 71,69 $ за барел.

Цената на фючърсите за октомври за петрола вид WTI на NYMEX са 68,61 $ за барел – с 0,26 $ или с 0,38 на 100 над цената от миналата сесия. Във вторник договорите се намалиха с 0,94 $ или с 1,36 % до 68,35 $ за барел.

Участниците на пазара не престават да наблюдават обстановката с производството на нефт в Мексиканския залив след урагана Ида, а данните сочат, че възобновяване тече доста постепенно и към момента са затворени до 79 % от добивните мощности.

Пазарът е в очакване и на данните на Американския институт за нефт (API) за опазване на горивата в Съединени американски щати. Министерство на енергетиката на Съединени американски щати също ще разгласява своя отчет за комерсиалните ресурси в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР