Цените на пазара в Европа на употребявани автомобили паднаха значително

...
Цените на пазара в Европа на употребявани автомобили паднаха значително
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка са по-евтини, сравнение със същото време на миналата година

Цените на пазара в Европа на използвани коли паднаха доста през януари. Експертите допускат, че цените ще паднат още повече - изключително за електрическите коли, само че същото, въпреки и в по-малка степен важи и за колите с мотори с вътрешно горене. Но докога ще продължи този спад?

Това са положителни вести за водачите: мобилното транспортно средство постепенно още веднъж става по-евтино, най-малко във връзка с чистите разноски за покупка. През първия месец на новата година цените на пазара на използвани коли са паднали приблизително с 1.8 на 100, сочат настоящи данни за Германия.

" В Германия кола втора употреба коства приблизително 32 703 евро. Купувачите, насочени най-много към премиум колите ще съумеят да спестят най-вече: Mercedes S-Class, Tesla Model S и останалите първокласни коли на остаряло костват приблизително с 6 611 евро по-малко, в сравнение с през същия месец на предходната година (минус 8.4%).

Според специалисти от немското mobile, цените падат и при компактния клас (минус 5 процента), следвани компактно от вановете (минус 4.9 процента), написа Факти. Като цяло използваните коли са с съвсем пет % по-евтини от предходната година. Единственият сегмент, в който цените сега се покачват доста, са спортните коли. Въпреки това обаче колите остават по-дълго при търговците.

Фактът, че сега има пазарна наклонност към спад на цените на използваните коли, може да се види в съпоставяне със същия месец на предходната година: използваните коли са изгубили 4.8 % от цената си от този момент. По-специално електрическите коли ще се оферират по-евтино през новата година: те още веднъж ще поевтинеят приблизително с още 1.5% в границите на единствено един месец ", споделят анализаторите.

Въпреки поевтиняването, времето, през което транспортното средство стои при дилъра, до момента в който бъде продадено - се покачва от 92 на 103 дни на годишна база. Броят на предлаганите използвани коли се повишава с съвсем седем % до 668 541. От позиция на купувача и двете демонстрират облекчение на пазара, с повече предложения и падащи цени.

Що се отнася до използваните коли, то прогнозите са, че спадът в цените им няма да продължи дълго. По-конкретно за колите с мотори с вътрешно горене. Така, че в случай че попаднете на преференциална оферта не се колебайте. Що се отнася до електрическите автомобили на остаряло, то тук си коства да изчакате. Цените им на пазарите за коли втора ръка ще продължат да падат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР