Цените на основните горива по бензиностанциите в страната достигнаха нива,

...
Цените на основните горива по бензиностанциите в страната достигнаха нива,
Коментари Харесай

Бензинът слезе до ценовите нива от март 2022 година


Цените на главните горива по бензиностанциите в страната доближиха равнища, които бяха в действие през март, т.г., демонстрират последните данни на профилирания портал Фуело. За през днешния ден междинната стойност на литър от най-масовия бензит А-95 е 2.86 лв., като вземем поради и отстъпката от страната и от картите за лоялни клинети на някои вериги, действително зареждането на литър слезе до 2.6-.2.62 лв. за литър. Така единствено за последните 30 дни поевтиняването на този тип гориво е с 9 стотинки.

Поевтиняването на бензина обаче не се трансферира и при дизела. Цената на литър при него остава твърдо над 3 лв., посацват още данните. Днес притежателите на дизелови коли заплащат приблизително по 3.30 лв. за литър, като единствено в три от десетте най-големи вериги цената е под междинната. Все отново дано напомним, че при започване на септември литър от дизела вървеше приблизително по 3.37 лв..
 
Според специалисти от сектора, наклонността за поевтиняване на горивата ще продължи и през декември. Една от аргументите е понижаване на потреблението през зимните месеци и съществуването на сериозна конкуренция измежду веригите бензиностанции. Явно и " Лукойл " решил да покаже благосклонност, защото по-ниските цени на дребно на процедура отразяват рухването на цените на едро.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР