Цените на невероятния MicroLED TV достигат 1,7 милиона долараТака изглежда

...
Цените на невероятния MicroLED TV достигат 1,7 милиона долараТака изглежда
Коментари Харесай

„Стената” на Samsung – 7-метров телевизор за милиардери

Цените на невероятния MicroLED TV доближават 1,7 милиона $

Така наподобява The Wall тв приемникът, ситуиран в дневната
(снимка: Samsung)

Samsung пусна в продажба големите тв приемници The Wall с MicroLED екрани на цени от 490 хил. до 1,7 млн. $. Д иагоналът на другите модели в новата линия варира от 365 до 730 см, а ц елевата публика са милионери и милиардери.

„ Стената ” е най-големият и най-скъп тв приемник в света. Дори за най-компактния модел в линията мъчно ще се откри място в междинен по величина апартамент. Базовата версия има диагонал 146 инча (365 см), междинната – 219 инча (548 см), а на върха е модел с невероятните 292 инча (730 см) диагонално.

На този стадий Samsung ще продава The Wall TV на пазара в Индия, а по-късно и на други места. За купувачите от Индия подобен тв приемник ще коства най-малко 490 хиляди $ за „ дребния ” модел и към 1,7 милиона $ (без данъците) за най-големия. Цената на 219-инчовия тв приемник не е известна.

Серията The Wall сама по себе си не е нова – Samsung я сподели за пръв път пред необятна аудитория преди близо две години, през януари 2018 година Тогава компанията разкри единствено 146-инчовия модел – другите два останаха зад кулисите.

„ Стената ” може да се инсталира също в офиси и бизнес зали
(снимка: Samsung)

Всички тв приемници от линията са основани на MicroLED технология, която употребява панел с микроскопични светодиоди с размер не по-голям от няколко микрона – това е доста по-малко, в сравнение с светодиодите на актуалните LED тв приемници.

За разлика от обичайните LCD тв приемници, MicroLED моделите не се нуждаят от в допълнение осветяване, защото всеки пиксел излъчва светлина независимо, без да е нужен пъстър филтър. Поради това, макар гигантските си размери, тези тв приемници употребяват най-малко сила.

Както и при OLED технологията, MicroLED екраните обезпечават висока бляскавост, необятен динамичен диапазон, минимално време за реакция и големи контрастни съотношения.

Всички тв приемници The Wall имат модулна система, която в бъдеще може да докара до появяването на още по-големи и, назад, по-компактни модели с нормалните за множеството консуматори размери. Дизайнът на тв приемниците се състои от обособени безрамкови 9,37-инчови MicroLED модули.

Най-достъпният представител на серията поддържа 4K резолюция, моделът със междинна цена демонстрира изображение в 6K, а върховият модел е 8K. Всички тв приемници са оборудвани със личен процесор Quantum Processor Flex, планиран да усъвършенства изображението и да го приспособява към такива впечатляващи диагонали.

Декларираният експлоатационен живот на светодиодите, употребявани в новите тв приемници, е 100 хиляди часа или почти 11,4 години. Честотата на освежаване доближава 120Hz, а оптималната бляскавост е 2000 нита.

Диагоналът на другите модели в новата линия варира от 365 до 730 см
(снимка: Samsung)

Дебелината на който и да е от трите тв приемника The Wall не надвишава 30 мм, като прави усещане съвсем цялостното неявяване на рамки по периметъра. Samsung предлага в допълнение съоръжение с декоративни рамки – в този случай тв приемниците се трансфорат в великански аналози на интериорните Samsung The Frame, стилизирани като картина. Сходството  се ускорява и от функционалността за проявление на екрана на изключения тв приемник на фотоси на известни реализатори.

Samsung разделя серията The Wall на две обособени линии – Luxury и Pro, като първата е ориентирана към елементарните консуматори, а втората – към корпоративния пазар.  Според източник от индийското посланичество на Samsung, компанията възнамерява да продаде 25-30 от тези малките екрани до края на 2020 година Около 140 милиардери и повече от 950 мултимилионери живеят в тази страна.

Samsung възнамерява да усили продажбите на The Wall – от 25-30 тв приемника през 2020 година до 100 бройки до края на 2021 година Компанията се надява до края на 2022 година продажбите на „ Стената ” да доближат 200.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР