Цените на китайските електрически превозни средства падат, но 38-годишният пекинец

...
Цените на китайските електрически превозни средства падат, но 38-годишният пекинец
Коментари Харесай

Потребителите в Китай затягат коланите, дори когато цените падат

Цените на китайските електрически транспортни средства падат, само че 38-годишният пекинец Рио Лиу не желае да се раздели с пари за новата кола, която мощно желае за младото си семейство. Като начало той би трябвало да продаде сегашната си кола, но цените втора ръка също падат. „ Това ме слага в неуместна обстановка “, сподели той.

Потребителските цени във втората по величина стопанска система в света бяха в дефлация през последните четири месеца, спадайки с най-бързия си годишен ритъм от 15 години през януари. Докато заглавната цифра се движи от храните и цените се повишават в други браншове, компаниите, продаващи всичко - от козметика до електрически артикули, оферират отстъпки. Цените на колите падат с най-бързия си ритъм от най-малко 22 години.

Данните за дефлацията се допират до дългогодишните опасения по отношение на потребителското търсене, до момента в който политиците се стремят да възстановят инерцията на втората по величина стопанска система в света. Докато растежът от 5,2 % през 2023 година се възползва от резултат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР