Цените на качествените млечни продукти като сирене и кашкавал се

...
Цените на качествените млечни продукти като сирене и кашкавал се
Коментари Харесай

Продължават да растат цените на млечните продукти

Цените на качествените млечни артикули като сирене и кашкавал се повишават. Причините за това са доста - от електричество и фуражи до работна ръка. Собствениците на мандри не знаят по какъв начин ще продължат да работят поради неразбираемото бъдеще.

Стефка и Иван Дюлгерови развиват дребна фамилна плантация край град Крън. Не приказват за облага, а за оцеляване. Изкупната цена на млякото е сериозно ниска.

 „ Първо токът се подвигна. Плащам фактура от 1 200 лв. на месец електричество. Това е съвсем непостижимо. На хората заплащам заплати ”, споделя мъжът пред Нова тв.

А служащи за фермата съвсем не се намират. Цената, на която продават направеното сирене, не е действителната, споделят производителите.

„ Продаваме на 11 лева Може да продаваме и на 20 лева, само че кой ще купи? ”, споделя Стефка.

Двамата считат, че поддържат търпима цена, защото продават артикул непосредствено в мандрата. Според тях хората не са спрели да купуват, просто купуват по-малко.

Подкрепа от страната и институциите не намират. Притесняват се от тежката зима, от цените на газта и тока и неналичието на плява и фуражи поради сушата през тази година. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР