За два дни, при изповядване на сделки при нотариуси, са

...
За два дни, при изповядване на сделки при нотариуси, са
Коментари Харесай

Спецов отчете над 2 млн. лв постъпления в хазната от промяната на сделките при нотариусите

За два дни, при изповядване на покупко-продажби при нотариуси, са постъпили 2 милиона лв. в хазната от събрани отговорности, което за мен е доста добър индикатор, сподели в смолянското село Славейно изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че това е станало след въвеждане на новата електронна услуга „ Справка за съществуване или липса на отговорности “ и поправката на член 24 от Данъчно осигурителния процесуален кодекс, посредством която нотариусите и чиновниците на Агенцията по вписванията могат да ревизират за неплатени налози при изповядване на покупко-продажби от жители. Той добави, че няма терзания във връзка с осъществяването на проекта за приходната част в бюджета на страната. 

Румен Спецов бе през днешния ден в родопското село Славейно, където награди Димитър Кавгазов с грамота за заслужен поданик и образец за отговорно отношение и дейна гражданска позиция. „ Това е почтена постъпка, почтено държание и такива жители би трябвало да се почитат. Те са образци за всички нас “, уточни Румен Спецов. 

Родопчанинът, който ще навърши през есента 100 години, бе един от първите, подали при започване на данъчната акция данъчната декларация по пощата за приход от дивиденти, получени от локалната Горовладелческа кооперация „ Мурджов пожар “, която е най-голямата в страната. „ Най-първо налозите заплащам, пристигна ли нова година заплащам всичко и по този начин съм привикнал от доста години “, сподели Димитър Кавгазов.   

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР