Цените на жилищните имоти в Германия отчетоха най-големия си спад,

...
Цените на жилищните имоти в Германия отчетоха най-големия си спад,
Коментари Харесай

Цените на най-големия пазар за инвестиции в недвижими имоти в Европа отчетоха над 20-годишен спад

Цените на жилищните парцели в Германия регистрираха най-големия си спад, регистриран в миналото по данни на федералната статистическа работа. От там прецизират, че статистиката се води от 2000 година

По-големите градове означават по-сериозни спадове. Цените на жилищата в Германия през второто тримесечие се сринаха, а като аргументи за означават високите лихви и растящите разноски за строител
 5 признака, които демонстрират какъв брой е заседнал секторът на парцелите в Германия
5 признака, които демонстрират какъв брой е заседнал секторът на парцелите в Германия

Заетостта в бранша на строителството доста пада

ни материали, което даде отражение на пазара на парцели в най-голямата стопанска система в Европа, съгласно държавни данни, представени от Euronews.

Цените на жилищните парцели са надолу с 9,9% на годишна база, или най-резкият спад от началото на събирането на данни през 2000 година

На тримесечна база цените са паднали с 1,5%, с по-рязък спад в по-големите градове, в сравнение с в по-рядко обитаемоте региони. В градове като Берлин, Хамбург и Мюнхен цените на жилищата са паднали с 9,8%, а цените на еднофамилните и двуфамилните къщи са спаднали с 12,6% на годишна база.

В продължение на десетилетие ниските лихвени проценти подхранваха жилищен взрив на най-големия пазар за вложения в недвижими парцели в Европа. След внезапното повишаване на лихвите и увеличаващите се разноски за строителство, краят на тази ера пристигна - редица от бизнесмени изпаднаха в неплатежоспособност, откакто покупко-продажбите замръзнаха и цените паднаха.

Разрешителните за градеж на жилища в Германия са намалели с 31,5% през юли на годишна база, съгласно статистическата работа, защото цените на строителството са се повишили с съвсем 9% за годината.

Най-голямата стопанска система в Европа желае да строи 400 000 жилището годишно, само че не е ясно по какъв начин ще реализира задачата си.

Германската асоциация на жилищните компании, която съставлява към 3000 компании в цялата страна, прикани за понижаване на налога върху добавената стойност до 7% от настоящето равнище от 19% за налични наеми и заеми за държавно финансиране с 1% лихвен % в поддръжка на фирмите.
 Упадъкът на имотния бранш на Германия и банкрутите на строителни бизнесмени
Упадъкът на имотния бранш на Германия и банкрутите на строителни бизнесмени

Ситуацията с бизнеса на един от огромните немски имотни бизнесмени в страната Euroboden е показателна за промишлеността

Властите възнамеряват да показват помощ за промишлеността до края на месеца, откакто разгласи проекти за поощряване на строителния бранш, в това число понижаване на регулаторните и бюрократични условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР