Цените на жилищата в София са нараснали близо два пъти

...
Цените на жилищата в София са нараснали близо два пъти
Коментари Харесай

Цените на жилищата в София се удвоиха

Цените на жилищата в София са нарастнали близо два пъти за интервал от седем години. Къщите и жилищата в столицата са поскъпнали с близо 99% по отношение на 2015 година, демонстрират данни на Националния статистически институт. Това подрежда София преди всичко измежду огромните градове в страната с над 120 000 поданици в ранглиста за повишаване на парцелите. Цените на жилищата ново строителство в София през първото тримесечие на годината са със 76,8% по-високи по отношение на 2015 година, демонстрират данни на Национален статистически институт. При съществуващите жилища повишаването за същия интервал е по-голямо - със 113,3%. Така столицата държи първото място по повишаване на старите жилища. Данните за подобен дълъг интервал от време демонстрират, че в София има съществено търсене както на ново строителство, по този начин и на съществуващи къщи и жилища.
На второ място измежду шестте най-големи града в страната се класира Пловдив, с общо покачване на цените на парцелите с 89% за интервал от седем години. В множеството градове в страната с над 120 хиляди поданици повишаването на старите жилища за подобен дълъг интервал от време е по-голямо от това на новото строителство. Изключение прави Стара Загора. Повишението на цените на новите жилища в Пловдив е с близо 80% по отношение на 2015 година Жилищата в съществуващи здания в града под тепетата за същия интервал са поскъпнали с 98,3%. Пловдив е градът с най-малка разлика сред придвижването на цените на новото и остарялото строителство.
Първата тройка на градовете с най-голямо повишаване на парцелите се добавя от Стара Загора. В града цените на жилищата са нарастнали с 82% за интервала. При новото строителство в града повишаването е с над 98%. При съществуващите жилища нарастването на цените е по-малко - със 76,2 на 100. Челната петица на огромните градове с най-бързо поскъпващи парцели се добавя от Русе и Варна. Поскъпването на парцелите в тези градове е много друго. На четвърто място в общата ранглиста е Русе (+81%), следван от Варна с 68,4%. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР