Цените на жилищата почти в цяла Европа падат, но не

...
Цените на жилищата почти в цяла Европа падат, но не
Коментари Харесай

Районът в Испания, който отчита 39% скок в цените на жилищата. Защо?

Цените на жилищата съвсем в цяла Европа падат, само че не и в Испания. Дори тъкмо противоположното - ползата на задгранични купувачи, изключително от Съединени американски щати и Северна Европа, към покупки на жилища по южното крайбрежие на Испания, покачва търсенето на фона на лимитираното предложение на крайбрежни вили в в миналото тихия регион. Това, несъмнено, значи и растеж на цените.

В региона на Малага, който се намира на към 550 километра южно от Мадрид, цените доближиха невиждани равнища. Куртният град в района Марбея означи скок в цените на жилищата от 39%, спрямо 2019 година.

Жилищата там се продават приблизително за 1,2 милиона евро, което го прави по-скъп даже от Мадрид или Барселона, съгласно уеб страницата за недвижими парцели Idealista, представено от Bloomberg. Само за през първите три месеца на 2023 година, към 3496 жилища са закупени от чужденци в Малага, съгласно компанията за недвижими парцели Knight Frank. Това е с 18% повече от последните три месеца на 2019 година и съставлява към четири от 10 къщи, закупени в региона.
 Испания ще подсигурява 20% от заемите за покупки на жилища от младежи
Европейската страна, която възнамерява да подсигурява 20% от заемите за покупки на жилища от младежи

Само 16% от младежите в Испания живеят независимо, в съпоставяне със приблизително 32% в Европа

По думите на Марк Харви от Knight Frank Марбея още веднъж е на радара на европейските купувачи. " Силният $ и привлекателността на испанския метод на живот също подтикват търсенето от жители Съединени американски щати ".

Всичко това идва на фона на терзанията за стратегиите за златни визи на страната, които оферират тласъци за задгранични купувачи за вложения. Програмите са подложени на критика за повишение на цените на недвижимите парцели в цяла Европа. По-рано тази година Ирландия и Португалия спраха своите стратегии. Гърция пък увеличи условията за приходи в известните региони.

Визовата стратегии се радват на известност с повишаването на отдалечената работа по време на пандемията. Но в този момент страната е под напън да ги затвори. Критиците настояват, че задгранични вложения са довели до покачването на цените на парцелите в Испания, които са се повишили с 9% този януари - най-голямото годишно нарастване в страната от 2006 година насам.
 С какъв брой нарастнаха почивките в Гърция, Испания и Турция това лято?
С какъв брой нарастнаха почивките в Гърция, Испания и Турция това лято?

Пакетна цена се е повишила най-вече в Испания, с близо 15%

Програмата разрешава на чужденци които закупят жилища в страната за минимум 500 000 евро да получат 3-годишно позволение за престояване. 2500 души бяха привлечени единствено през 2022 година Испания желае да притегли и отдалечени служащи: през януари тя пусна нова цифрова виза, която дава опция да живеят в страната до пет години, в случай че имат месечен приход от минимум 2 450 евро.

Испания към този момент е измежду първите три най-предпочитани дестинации за богаташи за покупка на парцел измежду страните в света, съгласно Knight Frank. И за европейските вложители това е обичано място за покупки на недвижими парцели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР