Цените на храната у нас са близо 70 на сто

...
Цените на храната у нас са близо 70 на сто
Коментари Харесай

Евростат: Храната ви е евтина, но не колкото в Полша и Румъния

Цените на храната у нас са близо 70 на 100 от междинните за Европейски Съюз. Но в Полша и Румъния е по-евтина като там цените са надлежно 60,4% и 61,8% от междинните за Европейски Съюз, сочи изследване на Евростат. Дрехите и мебелите в България се продават на най-ниските цени в Европейски Съюз. Въпреки ниските цени, българите дават единствено 3% от приходите си за облекла и обувки, което е най-ниското равнище по отношение на другите поданици на Европейски Съюз.

По отношение на връзките България е чак на 6-то място по ниски цени в Европейски Съюз, като по-евтино е в Литва, Полша, Румъния, Естония и Латвия.

Цените на облеклата и обувките у нас са с 21% под междинното равнище за Европейски Съюз. Пред нас се подреждат Унгария (където цените са с 15% по-ниски от средните) и Полша (12%).
Цените на мебелите и килимите в България са 48,4% от междинните за Европейски Съюз, като още веднъж са най-ниските. Алкохолът и цигарите у нас също са най-евтини, като за тях плащаме с 43,6% по-малко, в сравнение с междинния европеец.

Цените на редица други артикули и услуги у нас също са най-ниските в Европейски Съюз. Например в хотелите и заведенията за хранене сметките у нас са 44,4% от междинните за Европейски Съюз.

Наемите и сметките за комунални услуги като вода и ток в България са едвам 29,3% от междинното равнище за страните от Европейски Съюз. Цените на транспортните услуги в страната са 46,4% от междинните за Европейски Съюз, сочат данните на Евростат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР