Цените на горивата в България са ниски. Това смятат повечето

...
Цените на горивата в България са ниски. Това смятат повечето
Коментари Харесай

Има ли „горивен туризъм“ у нас?

Цените на горивата в България са ниски. Това считат множеството чужденци, които идват да почиват или работят у нас.

Разликата с бензина в Гърция, да вземем за пример, е над 1 лев за литър. В същото време Румъния е страната, в която цените са най-близки до тези в нашите бензиностанции.

Изглежда в случай че можеха, всеобщо чужденците щяха да идват у нас, с цел да зареждат бензин. В Банско и през лятото има доста посетители.

Владимир Коробеник от 8 години живее там, а преди този момент дълго е бил в Нидерландия. Сравнението му на цените на горивата изрично е в интерес на България.

„ Те са доста по-евтини от холандските. Там литър 95 бензин коства към 2 евро – 4 лв. и нещо. Тук аз зареждам за към 3 лв. ”, споделя чужденецът.

Далеч по-близки по стандарт са румънците. „ Еднакви са цените на горивата тук в България и у нас в Румъния.

Но пък вие имате някои по-малки бензиностанции, в които е по-евтино. Разликата е към 20 стотинки сред Румъния, където е по-скъпо, и България, където пък е по-евтино ”, споделя Дан, който е от Румъния.

В Банско пък срещаме Анет. Тя е от Малта и не крие, че е прелестно очарована от българските планини и българския бензин – по-точно от цената му.

„ Тук е доста по-евтино, спрямо Малта. Там на седмица се нуждаем от към 40 евро за гориво, което е 80 лв., доста по-скъпо е в Малта.

А също така нашите заплати падат, горивата се усилват и ни е доста мъчно ”, споделя тя.

Пътуващите от Гърция към България единствено с цел да заредят към този момент не са толкоз доста, най-много поради опашките на Кулата, където вероятно очакване би заличило всякаква спестовност.

Много по-рядко се следи и българската офанзива на македонските бензиностанции, тъй като там цените към този момент догониха българските.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР