Цените на горивата отново тръгнаха нагоре от началото на годината.

...
Цените на горивата отново тръгнаха нагоре от началото на годината.
Коментари Харесай

По-високите цени на горивата се очаква сериозно да засегнат както шофьорите, така и превозвачите

Цените на горивата още веднъж потеглиха нагоре от началото на годината. Поне до края на януари бензинът и дизелът ще не престават да покъпват, а метанът е с рекорден растеж през последните месеци. По-високите цени се чака съществено да обиден както водачите, по този начин и превозвачите. Бизнесът към този момент даде поръчка за по-скъпи билети за публичния транспорт през тази година.



За последната година най-масовите горива са поскъпнали с над 30%. Така единствено за литър през последните 12 месеца плащаме от горната страна към 60 стотинки. Най-сериозен обаче е растежът при метанът - над два пъти. Ако преди година водачи и превозвачи са зареждали за 2.90 лева, то в този момент в обособените елементи на страната заплащат сред 2.40 и 3.70.

Най-масовият бензин А95 е поскъпнал приблизително с 32%, а дизелът - с 35. От сектора дефинират цените сега като постоянни, само че регистрират нов растеж при суровия нефт на интернационалните пазари в първите дни на януари.

През последните дни има известно покачване на курса на суровия нефт – той надмина 84 $ за барел. Засега нямам доверие това да се отрази на цените на бензиноколонките, само че в случай че наклонността продължи нагоре, е допустимо да има леко повишаване. Поне към сегашния миг не виждам някакви фактори, които да качат бензина и дизела до 3 лева, в случай че не се случи нещо изключително на интернационалните пазари, разяснява Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР