Цените на горивата на дребно у нас са най-ниски за

...
Цените на горивата на дребно у нас са най-ниски за
Коментари Харесай

Експерт: Очаква се леко увеличение на цените на горивата у нас

Цените на горивата на дребно у нас са най-ниски за Европа. Очаква се леко нарастване на цените на горивата, от порядъка на няколко стотинки. Това съобщи изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Има разлика в цените при горивата в другите вериги. Тези разлики са от порядъка на 10-15 стотинки, което е според от местоположението и търсенето. Тази разлика се дължи на тактиката на всяка от компаниите и на пакета от услуги, които предлага, на мястото си, което търси на пазара, на местоположението на всяка съответна бензиностанция и на конкуренцията на тази бензиностанция ", сподели още Делчев.

"Сивият бранш въздейства прекомерно мощно на пазара на горивата у нас. Няма публични данни, този пазар участва в 25-30 %. Пазарът се почиства прекомерно постепенно, ограниченията на държавните управления са прекомерно леки. Според мен 700-800 милиона не влизат в хазната в резултат на сивия бранш в горивата ", разкри още специалистът.

"Идеята е да се одобри браншови закон за търговията на горива, който да уреди по-стриктно тази материя ", разяснява още Андрей Делчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР