Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности. Дизелът достигна цена

...
Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности. Дизелът достигна цена
Коментари Харесай

Горивата с нов рекорд

Цените на горива та доближиха нови рекордни стойности. Дизелът доближи цена от над 3.10-3.12 лв. за литър.

Това е най-високат цена на дизел а, която помни Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Хаджидимитров сподели, че е мъчно да се направи твърда прогноза за поевтиняване на горива та, тъй като те зависят от събитията в света. По думите му хората са спрели да пътуват през последните 2 седмици, което в допълнение е повлияло на цените. 

„ Пределна цена ще има в случай че се случи нещо изключително на интернационалните пазари, като в случай че спре вноса на съветски горива. Ако барела стигне над 150 $, цената на горива та ще бъде над 3,50-3,60 “, сподели Хаджииванов.

Няма изгледи за спад на цените

Цените на горива та на българските бензиностанции остават високи, а наклонността за запълване на резервоара на колите “до горе ” се измества от “възможностите на купувачите ”. Водачите на коли са склонни да отделят до 40-50 лева за гориво, а не за цялостен контейнер. Това сочат наблюденията на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Цените на горива та у нас са функционалност на суровия нефт, който нараства поради войната в Украйна. Основният фактор, който продължава да оказва въздействие за покачване са глобите, въпреки това обаче има и задържащи фактори – придвижването на $, освобождението на нефт от стратегическите запаси от страните членки на МАЕ и решението на ОПЕК да не усилва добива на нефт, разяснява Андрей Делчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР