Цените на годежните пръстени са се увеличили с около 20%

...
Цените на годежните пръстени са се увеличили с около 20%
Коментари Харесай

И годежните пръстени поскъпнаха и то не с малко

Цените на годежните пръстени са се нараснали с към 20% по отношение на предходната година, като повода за това е поскъпването на златото и цялостната инфлация.

Това регистрират търговци на първокласни бижута преди празника на влюбените – Свети Валентин, който дружно с коледните празници е обичайният пик за предложенията за брак. От интернационална верига бутици за бижута и търговия със скъпоценни камъни, която е показана и у нас обаче са безапелационни, че това не е понижило продажбите у нас.

“Годежните пръстени са може би най-важното украшение, което купуваме през живота си и по тази причина неизбежното нарастване на цените няма по какъв начин да ограничи потреблението. Нашият опит демонстрира, че в множеството случаи българите са подготвени да отделят сред 2000 и 3000 лв., като у нас най-предпочитани са обичайните модели с един или повече от един диаманта в композиция с бяло злато. ", изяснява Тихомир Янков, шеф на верига бутици за бижута в България, представен от Pariteni.bg.

В международен мащаб настоящите фешън трендове при годежните пръстени пък са за потребление на жълто злато и търсене на характерност с потреблението на цветни скъпоценни камъни като сапфири, изумруди, извънредно редкия танзанит и даже черни диаманти.

“Като цяло, на инат на упованията за по-скъпо злато стилните трендове при първокласните бижута за 2023 година са за по-пищни и солидни модели, каквито не сме виждали от края на 80-те и началото на 90-те години на предишния век. Все по-често на стилните сцени и по витрините на бижутерийните бутици ще се показват перлени колиета с дебели златни верижки, коктейлни пръстени, висящи обеци до раменете и необятни гривни и ланци и то по няколко дружно. Всичко това ще бъде изпълнено преобладаващо в жълто злато. ", споделя още Тихомир Янков.

11 съвета при избора на годежен пръстен:

1. Съобразете се със стила и метода на живот на обичания човек.

2. Ако работи с ръцете си и ще носи пръстена всекидневно, диамантите са най-устойчивият камък.

3. Правоъгълните диаманти са с по-висока цена от овалните.

4. Ако бюджетът ви не разрешава по-голям камък, можете да търсите дизайн вид “клъстър ", който сплотява няколко по-малки диаманта в група и по този начин се реализира резултата на един по-голям. 

5. Ако индивидът има по-смел жанр можете да търсите друг дизайн на пръстена. В противоположен случай класиката е за предпочитане – елементарно се комбинира и не омръзва.

6. Ако търсите особено и друго украшение, което да се предава през поколенията, потърсете експертен съвет за избор на неповторим камък.

7. Изберете метала също съгласно персоналните желания на индивида и останалите му бижута.

8. Размера можете да коригирате след самото предложение с проба на място, като това е най-сигурният метод. Можете да употребявате за мярка и пръстен, който носи. Имайте поради, че някои модели не разрешават многократни корекции, както и че при сватбата пръстенът се реалокира от лявата на дясната ръка.

9. Можете да потърсите експертен съвет и за бъдещото съчетание на пръстена с венчалната халка.

10. Не забравяйте и подценявайте и кутийката. Несъответствието няма да убегне на множеството дами и не трябва да скапва общото чувство.

11. При избора на камък постоянно търсете документ за качество, изключително в случай че камъкът е със значеща стойност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР