Цените на газа на европейския пазар приключиха петъчната търговия с

...
Цените на газа на европейския пазар приключиха петъчната търговия с
Коментари Харесай

Борсовите цени на газа в Европа паднаха до $380

Цените на газа на европейския пазар завършиха петъчната търговия с намаляване от 3,3%, до 380 $ за хиляда кубически метра, сочат данни на лондонската борса ICE.

Януарските (най-близки) фючърси на показателя TTF (най-големият център в Европа, ситуиран в Холандия) започнаха търговията през вчерашния ден на $386,7 (-1,9%) и завършиха на $381,1 (-3,3%). Максималната цена беше $394,1 (0%), минималната беше $371,2 (–5,8%). Динамиката на котировките се основава на цената на сетълмента от предходния търговски ден - 394,2 $ за хиляда кубически метра.

След един ден на повишаване на цените в сряда, низходящата наклонност на европейския газов пазар се възобнови в четвъртък, означават специалистите на Energi Danmark в обзор от петък.

„ Общата фундаментална низходяща обстановка в този момент се промени доста, като мощното предложение, прогнозите за топло време и лимитираното търсене не престават да натежават на пазара “, споделиха те.

Периодът на високи цени на газа на европейската борса продължи през 2021-2022 година Такива непрекъснато високи цени не са виждани в цялата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР