Цените на двата сорта петрол в петък, 1 септември продължават

...
Цените на двата сорта петрол в петък, 1 септември продължават
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва и през новия месец

Цените на двата сорта нефт в петък, 1 септември не престават да се покачват, въпреки и едва в съпоставяне със внезапния скок в последния ден на месец август, сочат данните от търговията.

Двата съществени сорта – Brent и WTI като цяло през август са се нараснали с 1,5% и 2,2% надлежно, завършвайки на плюс трети следващ месец.

Цената на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 87,04 $ за барел което е с 0,21 $ или с 0,24% над цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък договорите за този вид скочиха с 1,59 $ или с 1,9% - до 86,83 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачват все още на издание с 0,16 $ или с 0,19 на 100 до 83,70 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по договорите за този вид се усили с 2 $ или с 2,5 % до 83,63 $ за барел.

В поддръжка на пазара са упованията на водещите експортьори на нефт, които не престават да чакат следващи съкращения на предлагането при възходящо търсене в интервал на възобновяване на стопанската система.

Освен това допитване на Bloomberg до анализатори сочи за очакване за следващо понижение на добива от страна на Саудитска Арабия.

На този декор Русия и страните от ОПЕК+ реализираха поредна договореност по въпроса за понижаване на доставките на съветски нефт на международните пазари. Съобщението за това направи съветския вицепремиер Александър Новак. По думите му, главните параметри ще бъдат обявени през идната седмица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР