Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта, 28

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта, 28
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в началото на новата седмица

Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник сутринта, 28 юни стартираха със слаб спад, само че доста бързо се върнаха към покачване, сочат данните от търговията.

През предходната седмица цената на петрола вид Brent се усили с 3,6 %, а WTI – с 3,9 % като и двата контракта приключиха на плюс. При това за пета поредна седмица вследствие на възобновяване на търсенето.

„ Производството на нефт в Съединени американски щати е незадоволително, а ОПЕК+ като че ли не бърза да върне на пазара по-голям размер произвеждане, макар че е явно, че пазарът желае повече “, цитират от MarketWatch думите на анализатора от The Price Futures Group Фил Флин.

Августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futres се покачват до цена от 76,22 $ за барел – плюс 0,053 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия.

Фючърсите за август за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват до 74,20 $ за барел – плюс 0,203 % спрямо цената при затварянето на предходната сесия.

В центъра на вниманието на анализаторите остават от една страна срещата на ОПЕК+, която би трябвало да се организира на 1 юли и от друга – обстановката към Иран. Експертите чакат усложнение в договарянията по иранската нуклеарна стратегия и надлежно закъснение на излизането на ирански петрол на пазара. Причината са ударите от въздуха от страна на Съединени американски щати против проирански групировки в погранични региони на Ирак и Сирия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР