Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта се

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта се
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат



Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта се намаляват след покачването в следобедните часове в четвъртък.

Според данните от 25 октомври цената на декемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 0,72 $ или 0,9 % - до 76,89 $ за барел. Декемврийският фючърс за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 0,51 $ или 0,8 % - до 67,33 $ за барел.

Тази заран цените на двата съществени сорта нефт се намаляват. Стойността на декемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран започва със спад от 0,44 % - до 76,45 $ за барел.
Фючърсът за декември за петрола вид WTI понижава с 0,82% - до 66,77 $ за барел.

Според някои наблюдаващи повода за спада е изказване на представителя на Саудитска Арабия за вероятен остатък. Изявлението е на Adeeb Al-Aama, който е ръководител на техническия мониторингов комитет за осъществяване на съглашението на ОПЕК +. По думите му, през четвъртото тримесечие може да бъде регистриран остатък от оферти, за което сочат растящите ресурси през последните няколко седмици.

Друга част от анализаторите към момента правят оценка изказването на ОПЕК за допустимо намаляване на производството през 2019 година и изказването на министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих, че петролният картел и страните отвън него са в състояние на „ добивай колкото се може “, с цел да се компенсира вероятният проблем при доставките.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР