Цените на двата основни сорта петрол се повишават в очакване

...
Цените на двата основни сорта петрол се повишават в очакване
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след петъчния спад

Цените на двата съществени сорта нефт се покачват в очакване на новите решение на ОПЕК+ за равнището на рандеман от април 2021 г.

Заседанието на ОПЕК+ на равнище министри ще се организира на 4 март. Той ще бъде предшествано от среща на техническата комисия на ОПЕК+ (2 март) и министерската мониторингова комисия (JMMC на 3 март), на които нормално се приготвят рекомендациите за всички министри от ОПЕК+.

Участниците в пазара чакат, че ОПЕК+ ще вземе решение за увеличение на добива, само че не са уверени във връзка с размерите. Все отново има очакване, че решението ще се стреми да резервира позитивните настроения.

В поддръжка на пазара в понеделник са и възходящите упования за скорошно приемане на пакета със тласъци от страна на Съединени американски щати. Камарата на представителите на американския конгрес към този момент утвърди пакета с ограничения в размер от 1,9 трлн. $, препоръчани по-рано от президента Байдън.

Стойността на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 65,51 $ за барел, което е с 1,09 $ или с 1,69% над цената при затварянето на предходната сесия. Според данните, при търговията в петък договорите поевтиняха с 1,69 $ или с 2,6 % - до 64,42 $ за барел.

Цената на фючърсите за април за вид WTI на NYMEX нарастват с 1,01 $ или с 1,64 % - до 62,51 $ за барел. При предходната сесия договорите поевтиняха с 2,03 $ или с 3,2 % до 61,5 $ за барел.

През февруари Brent и WTI нарастнаха с към 18 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР