Цените на двата основни сорта петрол преминаха към повишение по

...
Цените на двата основни сорта петрол преминаха към повишение по
Коментари Харесай

Brent се търгува на ниво от 66,54 долара за барел


Цените на двата съществени сорта нефт минаха към покачване по време на търговията в четвъртък, откакто преди този момент регистрираха спад, заради изказването на американския президент Доналд Тръмп, че може да вкара спомагателни мита върху китайските артикули.

Августовският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в късния следобяд нарастна с нови 0,08 % до 66,54 $ за барел.
Стойността на фючърса за петрола вид WTI на NYMEX добави нови 0,12 $ – до 59,5 $ за барел.

Участниците на пазара чакат началото на срещата на G20 в Осака по време, на която би трябвало да се организира среща на водачите на Съединени американски щати и Китай. От изключително значение е изказването на американския президент за нови спомагателни мита върху китайските артикули. Пазарите обръщат внимание и на обещанията за среща на равнище Путин – Тръмп. Тази среща през последните часове влезе във вниманието на наблюдаващите, поради напредването на закона за наказания на Съединени американски щати против „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “. Като цяло анализаторите наблюдават деликатно всяка стъпка на американския президент както във връзка с Китай, по този начин и във връзка с Русия, без да изпускат от погледа си и европейските реакции. Между другото Европа сега е в много неизгодна позиция поради промяната на състава на Европарламента и Европейската комисия.

В поддръжка на петролния пазар по-рано се оказаха данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите от горива, както и данните за намаляването на запасите в Кушинг с 1,75 млн. барела.

Не без значение е и договорката ОПЕК+, която ще стартира при започване на идната седмица.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР