Цените на двата основни сорта петрол демонстрират стабилност в рамките

...
Цените на двата основни сорта петрол демонстрират стабилност в рамките
Коментари Харесай

Петролът е напът да обърне седемседмичната тенденция на растеж

Цените на двата съществени сорта нефт показват непоклатимост в границите на утринната търговия в петък, 18 август, само че наблюдаващите чакат, че ще завършат седмицата със спад. В частност това ще е вследствие на реакцията на петролния пазар на слабите статистически данни от Китай, а също по този начин и на появяващите се сигнали за следващо стягане на паричната политика в Съединени американски щати.

Стойността на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 84,04 $ за барел, което е с 0,00 $ или с 0,1 на 100 под цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък цената по тези контракти се увеличи с 0,67 $ или с 0,8 % до 84,12 $ за барел.

Септемврийските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се усилва с 0,04 $ или с 0,05% до 80,43 $ за барел. При затваряне на предходната сесия цената по договорите за този вид се усили с 1,01 $ (1,3%) до 80,39 $ за барел.

През предходната седмица цената на петрола скочи до най-високите равнища от 2023 година само че новините през отминаващата седмица се оказаха разочароващи за участниците на пазара.

Силните статистически данни от страна на Съединени американски щати, оповестени през тази седмица понижиха вярата на вложителите за довеждане докрай на цикъла на повдигане на лихвите в Съединени американски щати, което докара до растеж на доходността на десетгодишните US Treasuries до най-високото равнище от 2007 година Доходността на съкровищните бонове сочи, че Федералния запас ще държи лихвата на по-високо равнище от предстоящото по-рано, което допуска и задържане на икономическия растеж и надлежно отрицателно отражение върху търсенето на нефт през идващите месеци, излиза наяве от думите на Тайлър Ричи, редактор на Sevens Report Research, представен от Market Watch.

Предварителната статистика сочи, че през тази седмица вид Brent е поевтинял с над 3%, а WTI – с малко над 2 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР