Цените на бензина в САЩ достигат рекордно високи нива при

...
Цените на бензина в САЩ достигат рекордно високи нива при
Коментари Харесай

Цената на бензина в САЩ удари рекорд

Цените на бензина в Съединени американски щати доближават рекордно високи равнища при цени на суровия нефт " Брент " над $100 за барел за първи път от 2014 година насам, заяви БНР.

Калифорния, Хаваите, Орегон, Невада и щата Вашингтон са към този момент със междинна цена на бензина 4 $ за галон. Калифорния обаче води класацията със междинна цена от $4,81.

Специалистите предвиждат, че доникъде на март междинната стойност на горивата в цялата страна ще доближат 4 $ за галон, което не се е случвало от 14 години - от лятото на 2008 година, когато цените бяха достигнали рекордна междинна стойност от $4,11. Прогнозите са, че високите цени ще се задържат доникъде на април или да края на май.

Войната в Украйна се показва като една от аргументите, само че съгласно последни данни от ноември Съединени американски щати употребяват едвам 4% съветски нефт за разлика от Европа, където количествата са доста повече. 

За различен фактор се счита нарасналото търсене след Covid-19 и връщането към естествения темп на живот, както и излизането от строя на няколко огромни рафинерии в Тексас и Луизиана, затварянето на рафинерии по западното крайбрежие в последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР