Цените както на новите, така и на автомобилите втора ръка

...
Цените както на новите, така и на автомобилите втора ръка
Коментари Харесай

Колите поскъпват, купувачи чакат с месеци

Цените както на новите, по този начин и на колите втора употреба се подвигат, а купувачите би трябвало да чакат с месеци, за получат поръчаната кола от магазина. В Русия новите коли, заради внезапното обезценяване на рублата, неуспехите в логистиката и прекъсването на доставките, нарастнаха приблизително с 40% през март, написа " Комерсант ".

Най-много - с до 60%, са поскъпнали колите от премиум сегмента. Доставките им за съветския пазар са лимитирани освен поради проблеми с логистиката, само че и поради глобите против Русия на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Япония.

Докато складовете на търговците на коли към момента не са празни, поради високите цени и намаляващите приходи на жителите търсенето към този момент е намаляло. През март визитите в автосалоните е бил най-малък.

Някои автомобилни дилъри приказват за 60% спад в продажбите през март и чакат обстановката още да се утежни. " При 26 автомобилни производители, публично показани на съветския пазар, които не скриха ценоразписите си от своите уеб страници, колите са поскъпнали с 35-45% ", се споделя в публикацията.
Дори колите от локалната марка Дада нарастна два пъти през март: с 11-47%, според от модела и конфигурацията.

Най-популярната задгранична марка измежду руснаците - корейските коли на KIA, са с 24 до 39% по-скъпи.

Какво се случва с цените на колите втора употреба

Ситуацията в Германия не е по-добра. Докато през 2010 година един нов автомобил в Германия е коствал приблизително 25 000 евро, през днешния ден цената към този момент е над 37 000 евро. Това демонстрира разбор на Центъра за проучване на автомобилната промишленост (CAR), представен от немския вестник Handelsblatt. Трите огромни немски производители са спечелили приблизително по 5963 евро на нов автомобил през предходната година, което е нарастване от 61% спрямо миналата година и е безспорен връх в исторически проект. Средните доходи от автомобил също са рекордно високи - 50 552 евро.
 istock istock
Дефицитът на нови коли оскъпява и колите втора употреба. През предходната година цените на използваните коли в Германия са се повишили с 10 % - до приблизително 22 841 евро - съгласно онлайн уеб страницата за коли Autoscout24. В началото на тази година нарастването продължава.
По данни на Deutsche Automobil Treuhand (DAT) сега цените на използваните коли са на рекордно равнище. Например тригодишен бензинов автомобил може да бъде препродаден през февруари за съвсем 67% от първичната му каталожна цена, а дизелов - за към 64%. „ И двете са стойности, които преди пандемията бе по-вероятно да бъдат реализирани от двугодишни, а не от тригодишни коли ", декларират специалистите на DAT.

Освен това купувачите би трябвало да чакат много повече, с цел да получат нова кола. Според разбор на капиталовата банка Stifel при Mercedes междинният период за доставка на всички модели сега е към осем месеца. При VW той е към шест месеца, а при BMW - малко повече от четири месеца.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР