Цената на златото започва третото тримесечие със спад, понижавайки се

...
Цената на златото започва третото тримесечие със спад, понижавайки се
Коментари Харесай

Цената на златото падна до най-ниското ниво за година след примирието между САЩ и Китай


Цената на златото стартира третото тримесечие със спад, понижавайки се под равнището от 1400 $ за тройунция, откакто Съединени американски щати и Китай реализираха помирение по комерсиалната война. Това от своя страна докара до спад на интереса към по-сигурни активи.

Котировката на златото на борсата в Лондон се намали с 1,58 % до 1387,29 $ за унция. По-рано спадът доближи 1,8 % - до 1384,08 долара-

Златото, което се счита за сигурен актив стартира да спада, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителя на Китай Си Дзинпин организираха среща в границите на G20 в събота в Осака, на която се договориха за обновяване на двустранните договаряния.

Напрежението в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай дружно с паричната политика на международните централни банки през последните месеци поддържаше търсенето на сигурни активи.

През предходната седмица и по-точно на 25 юни цената на благородния метал доближи до 1439,21 $ или до най-високото равнище от 2013 година и приключи месеца с покачване от 8 %., излиза наяве от Bloomberg.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР