Цената на златото във вторник сутринта умерено се покачва, като

...
Цената на златото във вторник сутринта умерено се покачва, като
Коментари Харесай

Цената на златото отново прескочи $2000 за тройунция

Цената на златото във вторник сутринта умерено се повишава, като се търгува над значимата психическа граница от 2 хиляди $ за тройунция.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк нараства с $4,8, или с 0,24%, до $2004,6 за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се продава на спот пазара по 1994,99 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на юлските фючърси на среброто се намали с 0,12% до 25,14 $ за тройунция.

Пазарите чакат съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати на 2-3 май и решението на регулатора за лихвените проценти. Според CME Group повече от 87,2% от анализаторите предвиждат нарастване с 25 базисни пункта на базовата лихвена ставка до 5,25%. Останалите интервюирани специалисти чакат процентът да остане на настоящето равнище. Паричната политика на Фед въздейства върху курса на $ и надлежно върху търсенето и цената на златото

Също по този начин пазарът на държавни облигации на Съединени американски щати може да повлияе на котировките на скъпоценния метал. Доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries) се понижи до 3,469% от 3,515% в предходния ден на търговия. Американските държавни облигации съставляват опция на златото като благонадежден актив. Следователно цената на златото и тяхната рентабилност като предписание имат разнопосочна динамичност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР