Цената на златото във вторник сутринта продължава да се понижава,

...
Цената на златото във вторник сутринта продължава да се понижава,
Коментари Харесай

Златото поевтинява с очакването за вдигане на лихвите в САЩ

Цената на златото във вторник сутринта продължава да се намалява, сочат данните от днешната търговия. Укрепването на $ оказва напън върху котировките на благородния метал, до момента в който пазарите не престават да правят оценка проектите на Федералния запас на Съединени американски щати за главния лихвен %.

Към 9:35 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex спадна със 7,60 $, или с 0,40%, до 1817,30 $ за тройунция.

Скъпоценните кюлчета се търгуват на спот пазара по 1812,65 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто се намали с 0,53% до 20,683 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) набъбна с 0,13%, до 104,81 пункта. По-силният $ прави златото по-малко преференциално за пазаруване от търговци и вложители, разполагащи с други валута.

Пазарите не престават да се въздействат от упованията на търговците за паричната политика на американския регулатор. Според CME Group 74,5% от анализаторите чакат от Фед ново покачване на лихвите през март - още веднъж с 25 базисни пункта, до 4,75-5% годишно. В същото време 25,5% чакат нарастване с 50 базисни точки.

Американската централа банка стартира цикъл от покачвания на лихвите предходната година. Сега вложителите следят темпа на повишаване.

Златото е сензитивно към сигналите за лихвените проценти на Фед. Действията на регулатора оказват въздействие върху курса на $, от който зависи цената на благородния метал. Традиционно повишението на лихвените проценти поддържа $ и оказва напън върху златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР