Цената на златото във вторник сутрин леко се покачва, но

...
Цената на златото във вторник сутрин леко се покачва, но
Коментари Харесай

Златото поскъпва след срив на котировките предния ден

Цената на златото във вторник заран леко се повишава, само че оставайки под 1640 $ за тройунция, като предходния ден котировките паднаха до най-ниското равнище от началото на април 2020 година.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 8,4 $, или с 0,51%, до 1641,8 $ за тройунция. Ден по-рано дъното беше 1628,3 $, най-ниското равнище от началото на април 2020 година

Скъпоценният метал се тъгува на спот пазара през днешния ден сутринта по 1735,87 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Декемврийските фючърси за среброто в същото време се повишиха с 0,09% до 18,497 $ за унция.

В понеделник имаше подчертана волатилност на пазарите, защото фондовите пазари се сринаха, цените на златото, петрола и медта паднаха, до момента в който доларът се ускори, а паундът падна до исторически дъна. Инвеститорите бяха загрижени за рисковете от допустима криза на фона на политиката на международните централни банки, които покачват лихвите за битка с инфлацията.

" Вниманието към момента е ориентирано към мощния $ и той може да продължи да възпира цената на благородния метал. Настроенията остават доста отрицателни, защото по-нататъшните покачвания на лихвените проценти за ограничение на инфлацията биха подкопали статута на златото като безвредно леговище ", сподели Гнанасекар Тиагараджан, шеф на Commtrendz Risk Management Services, пред Bloomberg Gnanasekar Thiagarajan). Експертът счита, че златото ще се придвижи към цена до 1550 $ за унция през идващите седмици.

Традиционно златото работи като актив леговище и за хеджиране на инфлацията, само че търговците избират $ като благонадежден актив.

Днес курсът на $ леко се намалява, което поддържа растеж в цената на златото. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) сутринта във вторник се намали с 0,34%, до 113,72 пункта. По-слабият $ прави златото по-достъпно за вложителите, притежаващи други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР