Цената на златото в сряда сутринта умерено нараства, преминавайки нивото

...
Цената на златото в сряда сутринта умерено нараства, преминавайки нивото
Коментари Харесай

Цената на златото се покачи до $1840 за тройунция

Цената на златото в сряда сутринта умерено нараства, преминавайки равнището от 1840 $ за тройунция, сочат данните от днешната търговия. Пазарите не престават да правят оценка проектите на Федералната аварийна система на Съединени американски щати за повишаване на главния лихвен %.

Към 9:30 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex нараства с $4,8, или с 0,26%, до $1841,5 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метала се продава 1834,55 по $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Майските фючърси за среброто в същото време поскъпват с 0,49% до 21,175 $ за унция.

Цената на златото продължава да се въздейства от упованията на търговците за посоката на паричната политика на американската централна банка. Според CME Group 76,7% от анализаторите чакат ново покачване на лихвите през март - още веднъж с 25 базисни пункта, до 4,75-5% годишно. В същото време 23,3% от тях чакат нарастване от към този момент 50 базисни точки.

Златото е сензитивно към дейностите на Фед и проектите на регулатора за равнището на лихвените ставки. По-строгата парична политика укрепва $, което от своя страна понижава интереса към благородния метал, тъй като го прави по-малко преференциален за закупуване от вложители, притежаващи други валути и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР