Цената на златото в понеделник сутринта се понижи близо до

...
Цената на златото в понеделник сутринта се понижи близо до
Коментари Харесай

Цената на златото падна до $1815 за тройунция

Цената на златото в понеделник сутринта се намали покрай 1815 $ за тройунция, сочат данните от днешната търговията. Миналата седмица благородният метал загуби повече от 1,2% от цената си на фона на упованията за по-твърда парична политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Към 9:45 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с $1,3, или с 0,07%, до $1815,80 за тройунция. През миналата седмица златото е поевтиняло с 1,27% от $1840.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1810,87 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто спадна с 1,25% до $20,67 за унция.

Един от главните фактори за цената на златото остава политиката на ФЕД във връзка с главния лихвен %. Като цяло мощните макроданни от Съединени американски щати от началото на годината ускориха упованията, че регулаторът може да задържи лихвите високи за по-дълъг интервал.

Според CME Group 72,3% от анализаторите чакат ново покачване на лихвите от Фед през март - още веднъж с 25 базисни пункта, до 4,75-5% годишно. В същото време 27,7% от експертитепредвиждат нарастване с 50 базисни пункта.

Златото е сензитивно към макростатистиката от Съединени американски щати и сигналите от Фед, които се отразяват в $, което от своя страна въздейства върху цената на жълтите слитъци. По-твърдия лихвен метод на регулатора обичайно поддържа $ и това прави златото по-малко налично при закупуване на благородния метал от вложители, притежаващи други валути и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР