Цената на златото в понеделник сутринта показва умерено понижение. т

...
Цената на златото в понеделник сутринта показва умерено понижение. т
Коментари Харесай

Златото поевтинява, очаквайки сигнали за паричната политика на Фед

Цената на златото в понеделник сутринта демонстрира умерено намаляване. т Пазарите не престават да правят оценка вероятностите, свързани с паричната политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати и увеличението на държавния дълг на страната.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $4,70, или с 0,23%, до $1976,90 за тройунция.

На спот пазара скъпоценните жълти слитъци се продават по 1975,24 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто в това време се намали с 0,79% до 23,87 $ за унция.

Един от главните фактори за цената на златото остава главните лихвени проценти на Федералния запас. Инвеститорите се надяват да получат повече улики за проектите на регулатора за лихвите от протокола от срещата през май, документът ще бъде оповестен в сряда.

Сигналите от Фед се отразяват върху цената на $, към която златото е сензитивно. По-мрачните настроения обичайно задържат $, правейки златото по-достъпно за закупуване в друга валута, и противоположното - ястребовите сигнали поддържат $ и смъкват цената на благородния метал.

Участниците в търговията наблюдават и обстановката с повишаването на държавния дълг на Съединени американски щати. Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти сподели по-рано, че ще се срещне с президента Джо Байдън в понеделник, с цел да договорят по-висок таван на дълга. Бюджетната работа на Конгреса пресметна, че в случай че Министерството на финансите издържи до 15 юни, тримесечните данъчни приходи ще забавят неизпълнението на финансовите отговорности на страната най-малко до края на юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР