Цената на златото в петък сутрин се понижава, докато с

...
Цената на златото в петък сутрин се понижава, докато с
Коментари Харесай

Цената на злато продължава да спада

Цената на златото в петък заран се намалява, до момента в който с наближаването на ноемврийската среща на Федералния запас на Съединени американски щати (FRS) доларът укрепва.

Според данните от днешната търговия, към 9:40 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 1,8 $, или с 0,11%, до 1632,4 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1621,30 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси на среброто спада с 1,12% до 18,48 $ за унция.

Основното внимание на международните финансови пазари, които в доста връзки включват пазарите на благородни метали, е ориентирано към бъдещата политика на Федералния запас на Съединени американски щати. Според данни, предоставени от CME Group, 98% от специалистите предвиждат, че през ноември Фед ще увеличи базовата лихвена ставка още веднъж с 0,75 процентни пункта, до диапазона 3,75-4% годишно.

Засилването на $ в тази обстановка може да повлияе отрицателно на златото. Неговият курс към този момент пораства по отношение на други съществени международни валути, а доларовият показател (курсът по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се покачва с 0,14%, до 113,04 пункта.

По-скъпият $ понижава търсенето на злато, което в този случай става по-малко налично за вложителите, притежаващи други валути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР