Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира малко под

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира малко под
Коментари Харесай

Цената на златото остава малко под $1800 за тройунция

Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира малко под равнището от 1795 $ за тройунция след повишаване предходния ден, следва от данните за търговията. Лекото коригиращо намаляване се улеснява от укрепването на $ и упованията за ново повишение на лихвения % от Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Към 9:35 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с $0,10, до $1797,90 за тройунция. В сряда златото нарастна с 0,9% и доближи най-много от 1800 $ за унция.

Скъпоценният жълт метал се търгува на спот пазара по 1785,83 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в това време се намалиха с 0,64% до 22,775 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) нараства с 0,23%, до към 105,34 пункта. В същото време в сряда показателят падна с 0,45%, което поддържа златото. По-силният $ прави златото по-малко налично за закупуване от вложители, притежаващи други валути.

Следващият цикъл от съвещания на огромните международни централни банки, в това число Федералния запас на Съединени американски щати, ще се организира идната седмица. Според CME Group 75% от анализаторите предвиждат нарастване на главния лихвен % с 50 базисни точки през декември до 4,25-4,5% годишно.

Също по този начин Фед ще актуализира главните макроикономически прогнози, а по-късно ръководителят на Централната банка Джером Пауъл ще приказва на конференция. Пазарите чакат сигнали по отношение на лихвените проекти на регулатора за идната година, както и оценка на икономическата обстановка на фона на продължаващата неустановеност и високата инфлация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР