Цената на златото в четвъртък сутринта се покачва, като се

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се покачва, като се
Коментари Харесай

Цената на златото доближи 1800 долара за тройунция

Цената на златото в четвъртък сутринта се повишава, като се устойчиво се фиксира над 1790 $ за тройунция и приближи психическата граница от 1800 $ за тройунция. Ръстът на котировките се поддържа от отслабването на $ и упованията за закъснение темпа на повишението на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време, цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 34,30 $, или с 1,95%, до 1794,20 $ за тройунция.

На спот пазара благородният метал се търгува по 1779,54 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в същото врме се повиши с 3,44% до 22,53 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта се намали с 0,35%, до 105,58 пункта. Обезценяването на $ прави златото по-достъпно за закупуване от търговци, притежаващи други валути.

Пазарите обръщат внимание на мненията на ръководителя на Федералната аварийна система на Съединени американски щати,  Пауъл, който удостовери целесъобразността от закъснение на повишението на главния лихвен % ден по-рано.

Според CME Group 79% от специалистите чакат покачване на лихвите през декември с 50 базисни пункта до 4,25-4,5% годишно. Преди това регулаторът увеличи лихвата със 75 базисни пункта четири пъти поред.

Сигналите от Фед по отношение на паричната политика въздействат върху котировките на златото, защото решенията за лихвите се отразяват върху курса на $, към който цената на благородния метал е сензитивна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР