Цената на златото в четвъртък сутринта е стабилна на ниво

...
Цената на златото в четвъртък сутринта е стабилна на ниво
Коментари Харесай

Златото се задържа под 1820 долара за тройунция

Цената на златото в четвъртък сутринта е постоянна на равнище малко под 1820 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговията. Инвеститорите правят оценка проектите на Федералния запас на Съединени американски щати във връзка с главния лихвен %, което може да се отрази на $ и от там върху котировките на скъпоценния метал.

Към 9:40 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 0,10 $, или с 0,01%, до 1818,50 $ за тройунция.

На спот пазара благородният жълт метал се продава по 1815,22 $ за тройунция, осведоми Тrading Еeconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто се намали с 0,28% до $20,095 за унция.

Един от факторите, влияещи върху цената на златото, остава политиката на Федералния запас на Съединени американски щати във връзка с базовия лихвен % на федерно кредитиране. По-рано тази седмица ръководителят на Фед Джером Пауъл съобщи, че регулаторът има намерение да продължи да покачва дисконтовия % в битката против инфлацията.

Сега, съгласно CME Group, 76,4% от анализаторите чакат Фед да увеличи лихвения % на Фед на среща през март с 50 базисни пункта - до 5-5,25% годишно. В същото време едвам 23,6% чакат покачване от 25 базисни пункта.

Традиционно стягането на паричната политика поддържа $, което прави златото по-малко налично за закупуване от вложители, притежаващи други валути и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР