Цената на златото в четвъртък сутрин леко расте, като втори

...
Цената на златото в четвъртък сутрин леко расте, като втори
Коментари Харесай

Цената на златото отново надхвърли $1800 за тройунция

Цената на златото в четвъртък заран леко пораства, като втори ден се задържа над 1800 $ за тройунция, пазарите чакат значима макро статистика от Съединени американски щати.

Данните от днешната търговия демонстрират, че към 8 часа българско време, декемврийската фючърсна цена на златото на нюйоркската борса Comex нараства с $1,25, или 0,07%, до $1808,15 за тройунция, осведоми организация Прайм.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по1790,6 $ за унция.

Цената на септемврийските фючърси за среброто в това време се покачва с 0,68% до 20,258 $ за унция.

Котировките на благородния метал се върнаха на равнище над 1800 $ за унция след прочут пробив, а цената на златото може да покаже растеж за трета поредна седмица - с 1,5%. И по този метод цената на златото ще се усили с общо 6%, или от 1703,6 $ за унция с към 100 $,.

Златото получи от пазара позитивна оценка като по-надежден актив по време на политически катаклизми заради обстановката сред Съединени американски щати и Китай. Във вторник и сряда ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван. В четвъртък китайската войска стартира огромно военно обучение с бойни стрелби покрай Тайван.

Сега вложителите чакат данни от пазара на труда в Съединени американски щати за юли, които могат да повлияят на паричната политика в страната, на курса на $, а оттова и върху котировките на златото.

Анализаторите считат, че равнището на безработица се е запазило на равнище 3,6% през юни, а растежът на броя на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се прави оценка на 250 000 след нарастване от 372 000 месец по-рано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР