Цената на златото се задържа над 1850 долара за тройунция

...
Цената на златото се задържа над 1850 долара за тройунция
Коментари Харесай

Златото уверено се държи над $1850 за тройунция

Цената на златото се задържа над 1850 $ за тройунция в четвъртък сутринта, движейки се покрай най-високите си равнища от съвсем седем месеца на фона на общата уязвимост на $, до момента в който вложителите подценяват ястребовите сигнали от Федералния запас на Съединени американски щати.

От американския паричен регулатор споделиха, че тази година не се чакат понижения на лихвените проценти и че ще е нужна рестриктивна парична политика, само че оставиха отворена вратата за по-бавно нарастване на лихвените проценти.

Притесненията по отношение на здравето на американската стопанска система също поддържаха цената на скъпоценния метал, защото ISM Manufacturing PMI сподели, че индустриалната активност в Съединени американски щати се е свила за втори месец през декември, до момента в който индикаторът на цените, плащани от фабриките за първични материали, е паднал до най-ниското равнище от повече от 2-1 /2 години.

Новите данни за Франция и Германия допускат, че инфлацията в Европа може да е достигнала своя връх, написа Тrading Еconomics.

Според резултатите от днешната търговия, към 9:40 часа българско време, цената на златните фючърсите на борсата Comex в Ню Йорк пораства с 0,03% или с 0,5 $ - до 1859,50 $ за една тройунция.

На спот пазара в това време жълтите кюлчета се търгуват по 1853,73 $ за една тройунция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР