Цената на златото се понижава в рамките на корекция, след

...
Цената на златото се понижава в рамките на корекция, след
Коментари Харесай

Цената на златото спада в рамките на корекция


Цената на златото се намалява в границите на промяна, след покачването ден по-рано, провокирано от опасенията, свързани с Каталуния и напрежението към нуклеарната стратегия на Иран, сочат данните от търговията

Тази заран цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се намали с 9,4 $, или 0,72 % - до 1293,62 $ за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 1,2 % - до 17,16 $ за унция.
В понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че анулацията на нуклеарното съглашение с Иран е изцяло евентуална. По-рано в петък в послание към нацията американският президент сподели, че ще откаже да удостовери пред Конгреса, че Иран съблюдава съглашението за нуклеарната стратегия, само че на интернационално равнище не подложи под подозрение договорката.

Иран и „ шесторката “ от интернационалните медиатори (Русия, Съединени американски щати, Китай, Англия, Франция и Германия) реализираха на 14 юли 2015 година историческо съглашение за споразумяване на многогодишния проблем към иранската нуклеарна стратегия. В резултат бе реализирано Съвместен общ проект за деяние, като осъществяването е обвързвано със събаряне от Иран на подхванатите по-рано интернационалните наказания от страна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейския съюз.

Неяснотата към обстановката с Каталуния също се отрази в поддръжка на цената на златото. Вицепремиерът на Испания Сорайя де Сантамария в понеделник сподели, че оглавяващият районното държавно управление на Каталуния Карлес Пучдемон разполага с време до четвъртък, с цел да даде явен отговор на въпроса дали е оповестена самостоятелност на автономията. Управляващите в Каталуния трябваше до 16 октомври да дадат отговор на поставения по-рано въпрос от формалното държавно управление на Испания дали са оповестили самостоятелност на автономията. Писмо Пучдемон съобщи, че приканва Мадрид към разговор, само че без да даде явен отговор на поставеният от испанското държавно управление въпрос.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР