Цената на златото се понижава слабо в сряда сутринта, падайки

...
Цената на златото се понижава слабо в сряда сутринта, падайки
Коментари Харесай

Цената на златото отново падна под $1800 за унция

Цената на златото се намалява едва в сряда сутринта, падайки още веднъж под границата от 1800 $ за тройунция, достигната във вторник заради външнополитическите опасности.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $4,45, или с 0,25%, до $1785,25 за тройунция.

Скъпоценните жълти кюлчета се търгуват на спот пазара по 1771,32 $ за унция, оповестява Trading Economics.

В същото време цената на септемврийските фючърси за среброто се намалиха с 0,75% до 19,988 $ за унция.

Ден преди този момент цената на златото се повиши до най-много от 1804,95 $, или над 1800 $ за първи път от 4 юли. Благородният метал като " безвреден " актив получи подтик за повишаване от вероятните опасности, свързани с визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.

Пазарите също не престават да правят оценка вероятностите за паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати. По-рано трима представители на регулатора се изрекоха в поддръжка на повишението на главния лихвен % заради високата инфлация и вследствие на това пазарите усилиха упованията за повторното му повдигане неотложно със 75 базисни пункта.

Според CME Group в този момент 40% от анализаторите чакат такова нарастване през септември, ден по-рано единствено 18% от тях допускаха такава опция. В същото време 60% от специалистите към момента чакат закъснение на темпа на повишение на лихвите и предвиждат нарастване от 50 базисни пункта.

Ако въпреки всичко стягането на паричната политика се забави, това ще бъде негативно за $, което значи, че в допълнение ще усили търсенето на злато.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР