Цената на златото се понижава незначително, след слабото повишение на

...
Цената на златото се понижава незначително, след слабото повишение на
Коментари Харесай

Златото поевтинява незначително


Цената на златото се намалява нищожно, след слабото покачване на $, който усъвършенства позициите си след изявлението пред Конгреса на претендента за ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл.

Според данните от търговията цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намали с 0,78 $ – до 1293,67 $ за тройунция. По-рано бе записана цена от 1299,13 $, което е най-високото равнище от 16 октомври, означават наблюдаващите на пазара.

Стойността а декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,16 $ – до 16,99 $ за унция.
В изказването си пред Сената на Съединени американски щати, пред комисията за банкова активност Пауъл изрази утвърждение за въведените антикризисни ограничения от Федералния запас, като по този метод потвърди, че ще продължи политиката на Джанет Йелън и на предшественика й Бен Бернанке.

Предстои кандидатурата на Пауъл да бъде одобрена от Сената.
Пазарът е в очакване и на гласуването на Сената за данъчната промяна. Агенция Ройтерс разяснява, че гласуването може да бъде в четвъртък, като наблюдаващите разясняват вътрешните различия в републиканската партия по плана. Това съгласно някои може да докара до закъснение на окончателното гласоподаване. Това надлежно би се отразило в намаляване на $, което би подкрепило цената на златото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР