Цената на златото се покачва в четвъртък сутринта, става ясно

...
Цената на златото се покачва в четвъртък сутринта, става ясно
Коментари Харесай

Златото поскъпва, очаквайки забавяне на инфлацията в САЩ

Цената на златото се повишава в четвъртък сутринта, излиза наяве от данните за днешната търговия. Инвеститорите чакат излизането на данни за инфлацията в Съединени американски щати, които може да покажат по-нататъшно закъснение в растежа на потребителските цени.

Към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна със 6,70 $, или с 0,36%, до 1885,60 $ за тройунция.

Благородният метал се търгува на спот пазара по 1881,41 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси за среброто в това време се повиши с 0,96% до 23,707 $ за унция.

Доларът в това време става по-евтин по отношение на главните международни валути. Поевтиняването на $ поддържа търсенето на злато, тъй като го прави по-достъпно за закупуване от вложители, притежаващи други валути.

По-късно в четвъртък ще бъдат оповестени данните за годишната инфлация в Съединени американски щати за декември. Експертите чакат индикаторът да се забави до 6,5% от 7,1% през ноември. Това може да е шестият следващ спад на инфлацията след пика през юни предходната година от близо 9%. В същото време инфлацията към момента е много над целевото равнище на регулатора от 2%.

Данните за инфлацията може да дадат на пазарите сигнал за идващите стъпки на Федералната аварийна система на Съединени американски щати. Миналата година регулаторът увеличи лихвата седем пъти на фона на висока инфлация - до 4,25-4,5% годишно. Според CME Group повече от 77% от анализаторите чакат закъснение на темпа на повишаване до 25 базисни пункта от 50 базисни пункта в края на декемврийската среща през февруари.

Сигналите " гълъбова " политика от Фед обичайно задържат курса на $, което е позитивно за цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР