Цената на златото се покачва леко в петък сутринта, възстановявайки

...
Цената на златото се покачва леко в петък сутринта, възстановявайки
Коментари Харесай

Златото леко се възстановява след тридневна загуба на стойност

Цената на златото се повишава леко в петък сутринта, възстановявайки се след спад в продължение на три следващи борсови сесии.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нараства с $7,80, или с 0,40%, до $1967,60 за тройунция.

На спот пазара благородният жълт метал се продава по 1968,74 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време юлските фючърси за среброто нарастват с 0,66% до 23,79 $ за унция.

Златото възвърне цената си, откакто благородният метал загуби повече от 3% от цената си от вторник до четвъртък.

Инвеститорите наблюдават диалозите сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на Конгреса за тавана на държавния дълг. Министерството на финансите на страната в писма до Конгреса предизвестява, че до 1 юни страната евентуално няма да може да обслужва изцяло отговорностите си, в случай че законодателите не разрешат разширението на лимитите за заеми до този миг.

Липсата на каквото и да е решение до момента можеше да аргументи възходяща промяна на златото като актив леговище. Така ръководителят на подкомисията на Сената на Съединени американски щати Ед Марки по-специално съобщи предния ден, че Байдън би трябвало да употребява 14-ата корекция на конституцията на страната, с цел да предотврати опасността от банкрут.

Четвъртият раздел на 14-та корекция към конституцията на Съединени американски щати гласи, че платежоспособността на държавния дълг не би трябвало да бъде под подозрение. Този раздел може да разреши на президента да реши въпроса за държавния дълг без утвърждението на Конгреса. Но това ще докара до конституционна рецесия в страната, сподели министърът на финансите Джанет Йелън по-рано през май.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР