Цената на златото расте в понеделник сутринта поради липса на

...
Цената на златото расте в понеделник сутринта поради липса на
Коментари Харесай

Златото поскъпва при липса на апетит за риск

Цената на златото пораства в понеделник сутринта заради липса на настроения за риск, вложителите правят оценка вероятността от стягане на паричната политика от Федералния запас на Съединени американски щати.

Данните за днешната търговия демонстрират, че цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се повишава с 3,45 $, или 0,2%, до 1811,35 $ за тройунция.

В същото време мартенските сребърни фючърси нарастват с 1,41% до $22,793 за тройунция.

След като Федералният запас на Съединени американски щати алармира за евентуално идно нарастване на главния лихвен %, вложителите правят оценка вероятността от стягане на паричната политика на регулатора. Търговците избират да купуват безвредни активи " убежища " като злато, с цел да избегнат рисковете.

Освен това благородният метал е подсилен от петъчния отчет за пазара на труда в Съединени американски щати. Така безработицата в страната набъбна до 4% през януари от 3,9% през декември, а броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се усилва с 467 000 души. В същото време анализаторите чакаха безработицата да се резервира на равнището от декември и повишаване на броя на заетите в неземеделския бранш със 150 000 души.

" Цената на благородния метал се увеличи след по-добър от предстоящото отчет за работните места в Съединени американски щати и до момента в който търговците премислят дали Федералният запас ще стяга по-агресивно паричната политика ", сподели анализатори на ANZ пред The Wall Street Journal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР