Цената на златото надхвърли 2000 долара за тройунция по време

...
Цената на златото надхвърли 2000 долара за тройунция по време
Коментари Харесай

Цената на златото премина границата от $2000 за тройунция

Цената на златото надвиши 2000 $ за тройунция по време на търговията на борсата Comex през днешния ден за първи път от 18 април 2022 година Благородният метал  поскъпна с 1,83%, до 2009,5 $ за тройунция.

През последните две седмици международните цени на златото се покачиха доста. От 8 март спот цената на метала се увеличи с 10,3% до 2000 $ за тройунция. Ценовото рали стартира на фона на проблемите на огромните банки в Съединени американски щати и Европа. В Съединени американски щати на 10 март Silicon Valley Bank, 16-та по активи в американската банкова система, както и други две по-малки банки, Signature и Silvergate, прекратиха активността си, написа CNBC

Въпреки обстоятелството, че финансовите управляващи на Съединени американски щати започнаха незабавни ограничения за възобновяване на финансовата непоклатимост, специалистите показват вероятни опасности за редица дребни и междинни районни банки, оповестява. В Европа огромната швейцарска банка Credit Suisse трябваше да се съгласи на усвояване от UBS заради проблеми с ликвидността. В резултат златото пораства, от една страна, като предпазен актив, който вложителите обичайно употребяват, с цел да избягат от опасности, въпреки това, на фона на отслабването на $ и упованията за облекчение на политиката на Федералния запас проличава интереса на вложителите към златото, разясняват анализатори .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР